Inleiding Opdracht Bronnen Beoordeling Afsluiting Leerkracht

Handelingen

De folder die jij gaat maken, moet natuurlijk wel een beetje goed worden. Doorloop daarom de volgende stappen:

A) Neem een onderwerp dat jou het meest aanspreekt en waar jij het best een folder over kunt maken. Kies uit deze vier onderwerpen:

  1. Geschiedenis van het vliegtuig
  2. Werking van het vliegtuig
  3. Soorten vliegtuigen
  4. Vliegvelden

B) Maak voor jezelf een woordweb met wat je al weet over dit onderwerp. Dit is handig voor als je straks de folder gaat schrijven.

C) Wat wil je nog te weten komen over je onderwerp? Bedenk drie vragen en schrijf ze op. Heb je moeite met het bedenken van vragen? Vraag een klasgenoot om hulp!

D) Je gaat nu informatie zoeken over jouw onderwerp op Internet. Gebruik hiervoor de internetsites die staan bij ‘Bronnen’. Op Internet kun je een heleboel informatie vinden die handig is voor de folder die jij wilt maken. Toch mag je alleen de internetsites gebruiken die staan aangegeven bij de bronnen!Bekijk goed welke bronnen geschikt zijn voor het onderwerp dat jij gekozen hebt. Zoek de site op en schrijf de informatie op die jij wilt gebruiken. Als je geen goede informatie kunt vinden op een site, probeer dan een andere site.

E) Je hebt nu een heleboel informatie bij elkaar: de dingen die je al wist én de informatie die je gezocht hebt op Internet. Zorg nu dat je de belangrijkste informatie selecteert.

F) Nu ga je de folder schrijven. Let op: je mag geen teksten van Internet overschrijven! Let op de spelling van woorden, zodat er geen fouten in je tekst zitten. Bedenk ook goed voor wie je de folder schrijft, pas je taal dus aan.

G) Zorg dat je folder er aantrekkelijk uitziet. Denk aan tussenkopjes, plaatjes en dergelijke.

H) Is jouw folder klaar? Laat de folder eens zien aan een klasgenoot, vraag wat hij ervan vindt.

II) Nu ga je zelf jouw folder beoordelen. Dit doe je door bij ‘Beoordeling’ het schema in te vullen.

J) Ben je tevreden met je score? Gefeliciteerd, je bent klaar! Lever jouw folder in bij jouw juf of meester. Ben je nog niet tevreden? Kijk dan waar je nog niet zoveel punten heb gescoord. Verbeter jouw folder en beoordeel de folder op nieuw. Als je dan wel tevreden bent, lever je de folder in bij jouw juf of meester.

K) Beëindig je vlucht door naar de landingsbaan te gaan!