Inleiding Handelingen Bronnen Beoordeling Afsluiting Leerkracht

Opdracht

Bekijk onderstaand filmpje over vandalisme:

Jullie denken nu natuurlijk hoe je mij kunt helpen bij het oplossen van zo'n groot probleem. Maar dit kunnen jullie wel degelijk! Na het bekijken van deze webquest zijn jullie echte experts in het tegengaan van vandalisme en criminaliteit. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jullie met z’n tweeën een heel plan gaan maken om vandalisme en criminaliteit tegen te gaan. Dit plan gaat over jullie eigen omgeving!

In het plan moeten de volgende punten aan de orde komen:

  • Er moet duidelijk worden waarom je dit plan maakt, de aanleiding dus.
  • Er moeten plekken in jullie omgeving genoemd worden waar vandalisme of graffiti voorkom. Deze plekken moeten worden beschreven: wat gebeurt er en hoe ziet het er uit.
  • Er moeten vergelijkingen met andere criminele plekken in Nederland in staan.
  • Er moeten oplossingen voor deze plekken in jouw omgeving in staan: wat gaan jullie er aan doen dat deze plekken verdwijnen?

Het is de bedoeling dat dit plan wordt opgestuurd naar de burgemeester van jouw gemeente. Zorg er dus voor dat het er netjes en verzorgd uitziet en dat het plan uitvoerbaar is. Je moet ook met jullie plan de burgemeester overtuigen, dus doe echt je best!

Om niet alleen de burgemeester te overtuigen, maar ook de rest van de mensen, maken jullie een grote poster waarop je nog eens goed duidelijk maakt hoe jullie over de veiligheid op straat denken. Let er dus op dat de poster heel duidelijk is met goede informatie en natuurlijk mooie plaatjes en foto's!

Om al deze informatie te vinden, ga je nu naar ‘handelingen’ toe. Daar staan opdrachten die je kunnen helpen om deze informatie te krijgen.

Heel veel plezier en succes!!!