Bronnen

Op de volgende pagina's kun je informatie over de onderwerpen zoeken:
www.davindi.nl
www.wikipedia.nl

Als je denkt jouw straat/wijk van een oud beroep afkomt, dan kun je op de volgende links kijken:

Davindi en Wikipedia zijn speciale websites, het zijn websites waarop je kunt zoeken naar ontzettend veel informatie. Hieronder vind je uitleg over hoe je deze websites kunt gebruiken.

www.davindi.nl is een zoeksite speciaal voor kinderen en het onderwijs. Je zult op deze site dus alleen onderwerpen aantreffen die voor jullie onderzoek nuttig kunnen zijn.

www.wikipedia.nl is een encyclopedie. Hierin staat allemaal informatie over verschillende onderwerpen. De onderwerpen zijn geordend zodat je niet lang hoeft te zoeken. Alle informatie die met elkaar te maken heeft vind je bij elkaar.

Hoe werkt www.davindi.nl?

Je kunt in het balkje zoeken een zoekwoord invoeren en vervolgens krijg je de resultaten van de zoekopdracht.

Hoe werkt www.wikipedia.nl?

Je kunt direct zoeken met een zoekwoord. Vul hiervoor een woord in, in het kader aan de linkerkant. Je wordt dan doorgelinkt naar wat het woord kan betekenen en de uitleg hiervan. Als er maar één betekenis is word je direct doorgelinkt.
In ons voorbeeld van "de Willem Barentszstraat" zoek je op Willem Barentsz en krijg je alle informatie over deze persoon. Als je in de tekst van Willem Barentsz een onbekend woord vindt kun je daar op klikken en wordt je doorgelinkt naar wat het woord betekent. Als je bijvoorbeeld de betekenis van "Nova Zembla" niet weet kun je op het woord klikken en zul je ontdekken dat dit een eiland is.

naar de handelingennaar de beoordeling
Ontwikkeld door: Daan van Weerd, Remco Top en Hans Boschloo