HandelingenBronnenBeoordelingAfsluitingLeerkracht

Inleiding


De Himalaya
Hoe kom ik van de huidige woonplaats van de 14de Dalai Lama in India naar de oorspronkelijke* verblijfplaats in Lhasa, Tibet?
Potala Paleis in Tibet

De 14de Dalai Lama is zowel de politiek als religieus leider van de Tibetaanse boeddhisten. Hoe het boeddhisme ontstaan is ga je verder uitzoeken. De huidige Dalai Lama is de reïncarnatie van de 13de Dalai Lama. Deze overleed in 1933. Men is toen op zoek gegaan en heeft de huidige Dalai Lama gevonden in Takster in Amdo. In 1939 is hij naar Lhasa vertrokken en daar werd hij in 1940 officieel geïnstalleerd.

Nu ben jij, als jonge uitverkorene, nieuwsgierig naar de weg die de huidige Dalai Lama afgelegd heeft. Daarom ga jij nu op bedevaart naar Lhasa. Onderweg bezoek je natuurlijk alle belangrijke plaatsen en ontdek je ook nog eens de natuur, cultuur en politieke situatie in Tibet!

Als jonge monnik mag je op bedevaart naar de oorspronkelijke verblijfplaats van de Dalai Lama in Tibet.

Je verheugt je op je reis, al besef je dat het zwaar zal zijn omdat je als monnik maar een paar dingen mag bezitten. Voor de rest ben je dus aangewezen op de natuur en de mensen die je tegenkomt.

Goede reis!! Klik hier om verder te gaan

* Van alle woorden die schuin gedrukt staan vind je de betekenis in de woordenlijst. Het is misschien handig om de woordenlijst te printen, zodat je hem ernaast kunt houden.